(ВІДЕО) Прикордонні підрозділи й інші складові Сил оборони України, які посилюють кордон з білоруссю, готові до будь-якого розвитку подій.

НАЗАД
27 грудня 2022 17:21

Про це сьогодні на пресбрифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ щодо виконання завдань підрозділами Державної прикордонної служби України та динаміки пасажиро-транспортного потоку на кордоні заявив прессекретар відомства Андрій Демченко.

Він зазначив, що впродовж останніх днів в районі бойових дій на сході України противник неодноразово намагався штурмувати позиції прикордонників в районі н.п. Красногорівка. Отримавши вогневе ураження загарбники відступали.

Андрій Демченко відмітив, що усі складові Сил оборони України спільно протидіють російській збройній агресії.

«На Бахмутському напрямку прикордонники забезпечили вогневу підтримку підрозділу ЗСУ, який відбивав атаки піхоти противника. Ворог був змушений відійти понісши втрати вбитими та пораненими. Також прикордонні підрозділи завдають втрат ворогу активно застосовуючи мінометні розрахунки та розрахунки БПЛА. Прикордонні оператори безпілотників вправно наводять артилерію на позиції противника», - сказав він.

Щодо кордону з росією, прессекретар Держприкордонслужби наголосив, що прикордоння українських деокупованих областей щодня піддається обстрілам. З початку цього місяця ворог понад 150 разів тероризував території Чернігівської та Сумської областей.

Ситуація на кордоні з білоруссю залишається повністю контрольованою, хоч і дещо напруженою, особливо в інформаційному полі. Підрозділи білорусі як і раніше продовжують посилення кордону з нашою країною. Проте їх чисельний склад не змінюється, як і характер дій. Підрозділи міняються на ротаційній основі.

«Створення необхідного наступального угруповання, яке б було готове станом на зараз здійснити вторгнення з території білорусі не відмічається», - відмітив він.

Андрій Демченко наголосив, що прикордонні підрозділи і інші складові Сил оборони України, які посилюють кордон з білоруссю, готові до будь-якого розвитку подій. Державна прикордонна служба України наростила оборонні позиції по лінії кордону та прикордонню. І роботи з інженерно-фортифікаційного укріплення продовжуються. Підрозділи всіх Сил оборони постійно відпрацьовують заходи взаємодії. Проводиться мінування території.

Ці та інші необхідні заходи відбуваються по всій протяжності кордону з білоруссю, від Волині до Чернігівської області.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси